StartKracht practitioner

NLP, ACT & Improvisatie voor Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling

Ontdek de geheimen van effectieve communicatie, mentale veerkracht, persoonlijke en professionele ontwikkeling tijdens onze dynamische training, waar NLP, ACT en Improvisatie samenkomen.

StartKracht practitioner

Ben je klaar om een krachtige transformatie te ondergaan en meer vrijheid te ervaren in zowel je persoonlijke als professionele leven? Tijdens het StartKracht Practitioner Programma bieden we je de kans om jezelf naar nieuwe hoogten te tillen en je volledige potentieel te benutten.

In de professionele wereld is effectieve communicatie een sleutel tot succes. Het vermogen om helder te communiceren, anderen te overtuigen en een goede connectie op te bouwen, kan een aanzienlijk verschil maken in je professionele groei. Daarnaast is persoonlijke effectiviteit cruciaal voor het behalen van resultaten en het overwinnen van uitdagingen in een snel veranderende omgeving.

Tijdens dit programma leer je niet alleen hoe je beperkende overtuigingen en patronen kunt doorbreken die je groei belemmeren, maar ook hoe je effectief kunt communiceren met anderen, stress kunt verminderen en je zelfvertrouwen kunt vergroten. Je ontwikkelt vaardigheden om met verschillende persoonlijkheden om te gaan, conflicten op te lossen en leiding te geven op een authentieke en empowerende manier.

Of je nu een medewerker, manager, ondernemer, verkoper, consultant of HR-professional bent, ons programma is ontworpen om aan te sluiten bij jouw professionele behoeften en doelen. We bieden praktische tools, diepgaande inzichten en een ondersteunende leeromgeving om jouw ontwikkeling en succes te bevorderen.

Leslokaal 2
NLP opleidingen
Leslokaal 1

Combinatie van NLP, ACT en Improvisatie

StartKracht heeft jarenlange ervaring in het coachen, begeleiden en trainen door middel van o.a. NLP, ACT en Improvisatie technieken. Daarom hebben we gekozen om een programma te ontwikkelen waarin deze 3 technieken samen komen. De kracht van het samenvoegen van NLP, ACT en Improvisatie in één programma voor persoonlijke en professionele ontwikkeling ligt in de praktische en veelzijdige benadering die het biedt. Door deze drie methoden te combineren, leer je concrete tools en technieken om effectiever te communiceren, mentaal veerkrachtiger te worden en creatiever te zijn in het oplossen van problemen.

 1. Effectieve Communicatie: Het programma biedt praktische tips en oefeningen om communicatieve vaardigheden te verbeteren, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Van het opbouwen van vertrouwen tot het omgaan met moeilijke gesprekken. Je leert hoe je helder en doeltreffend kunnen communiceren.

 2. Mentale Veerkracht: Het programma omvat concrete strategieën om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen in het omgaan met uitdagingen. Door praktische ACT-technieken en Improvisatie-oefeningen te gebruiken, leer je hoe je met emotionele ups en downs kunnen omgaan en jezelf kunnen motiveren om door te gaan.

 3. Creativiteit en Probleemoplossend Vermogen: Het programma stimuleert innovatief denken en helpt je om flexibeler te zijn in het vinden van oplossingen voor problemen. Met behulp van NLP-technieken en Improvisatieprincipes word je aangemoedigd om buiten de gebaande paden te denken en nieuwe perspectieven te verkennen.

Door deze praktische benadering kun je direct toepasbare vaardigheden ontwikkelen die je helpen zowel persoonlijk als professioneel te groeien. Concrete tools en technieken die direct van toepassing zijn in het dagelijks leven en werk.

Management of directie coaching
Startende Ondernemers
Handen

Opbouw van het programma

Het StartKracht Practitioner programma is opgedeeld in 6 blokken van elk 2 aaneengesloten trainingsdagen (vrijdag en zaterdag). Tijdens de trainingsdagen ga je na gedegen theoretische uitleg en demonstraties zelf aan de slag met de verschillende technieken en oefeningen, zodat je het geleerde daadwerkelijk kunt ervaren en toepassen.

Bij aanvang van het programma ontvang je een trainingsmap gevuld met theorie en oefeningen. Tevens ontvang je toegang tot de online StartKracht Academy, waarin je extra oefeningen, tips en suggesties krijgt aangeboden om het geleerde te implementeren en te borgen. 

Naast de trainingsdagen neem je samen met je mededeelnemers deel aan oefenmomenten. Steeds tussen de blokken in ga je met je oefengroep aan de slag met een specifieke opdracht waarvan je een persoonlijk reflectieverslag maakt.

De laatste dag van het programma staat in het teken van certificeren. Deze dag demonstreer je wat je geleerd hebt én dat je het geleerde weet toe te passen in de praktijk.

Hoofdtrainers: Jessica Leffers en Eddy Dekkers. Binnen onze programma’s werken we regelmatig met assistent- en gasttrainers.

Inhoud van het programma

Het programma bestaat voor een groot deel uit NLP-technieken, aangevuld met de ACT matrix en de principes vanuit de Improvisatie. Hieronder tref je een greep uit de vele onderwerpen en thema’s waar je tijdens het programma  inzicht in krijgt en/of zal ervaren:

 • kennismaking met NLP, ACT en Improvisatie 
 • de kracht van doelen, NLP-werkmodel
 • fundamenten van NLP, 4-staps leermode, communicatiemodel, basis frames, logische niveau’s 
 • representatie systemen, zintuiglijke scherpzinnigheid, oogpatronen en predicaten
 • comfortzone, Improvisatie, ACT matrix 
 • vooronderstellingen, rapport maken, onderbewustzijn, modaliteiten en submodaliteiten
 • overtuigen, veranderen, ankeren
 • circle of excellence, change personal historie, collapsing anchors, opstellingen
 • waarden, waarden hiërarchie, onderhandelen in delen
 • milton programma, metaforen
 • meta programma, herkaderen, coachen, strategiën, tijdlijnen
 • waarnemingsposities, fast fobia
 • terugblik, oefenen en certificeren 
Succes
sunflower-field-730446_1920
Succes moet je vieren

Praktische informatie

Kosten

De kosten van het StartKracht Practitioner Programma  zijn € 2.995,00 (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief: volledige dagverzorging, trainingsmap, toegang tot de online StartKracht Academy, persoonlijke coaching, afstemming gedurende de gehele opleiding naar aanleiding van leerdoelen, en natuurlijk de certificering.

De lesdagen beginnen om 10.00 uur en duren tot uiterlijk 17.00 uur. De uitgebreide lunch wordt uiteraard verzorgd en is inbegrepen.

CRKBO geregistreerd

StartKracht BV is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen we dit programma  vrijgesteld van btw aanbieden.

Aantal deelnemers

De opleiding vindt doorgang vanaf 8 deelnemers tot een maximum van 20 deelnemers.

Locatie

Het programma wordt tot 12 deelnemers gegeven op onze locatie in Rijen. Bij meer dan 12 deelnemers maken we gebruik van een externe locatie. Hierover wordt je dan nader geïnformeerd.

Planning-aanmeLding

Data

Bij voldoende deelnemers start het StartKracht Practitioners Programma steeds in januari en september. Op dit moment kun je je aanmelden voor het programma van september 2024 (vrijdagen en zaterdagen).

 • Blok 1: 27 en 28 september 2024
 • Blok 2: 25 en 26 oktober 2024
 • Blok 3: 22 en 23 november 2024
 • Blok 4: 20 en 21 december 2024
 • Blok 5: 17 en 18 januari 2025
 • Blok 6: 14 en 15 februari 2025

Informatiebijeenkomst

Twijfel je nog en wil je eerst een keer met ons kennismaken, dan kun je deelnemen aan een van de informatiebijeenkomsten. Deze staan gepland op:

 • woensdagavond 22 mei 2024 van 18:30 tot 20:00 uur
 • donderdagavond 13 juni 2024 van 18:30 tot 20:00 uur
 • zaterdagochtend 24 augustus 2024 van 10:00 tot 11:30 uur

Aanmelding

Hieronder kunt je je  aanmelden voor het StartKracht Practitioner Programma, één van de andere programma’s of voor één van de informatiebijeenkomsten:

Geloof niet alles wat je denkt.