NLP master practitioner

NLP, ACT & Improvisatie voor Inzicht, Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling

Duik dieper in de wereld van NLP, ACT en Improvisatie na het afronden van de StartKracht Practitioner!

NLP master practitioner

Heb je na het voltooien van de NLP Practitioner opleiding zin in meer? Wil je je kennis en begrip van NLP, ACT en Improvisatie verbreden en verdiepen? Als Practitioner ben je al bewuster geworden van je communicatie en de impact van interne informatie. Je begrijpt hoe je connectie maakt met jezelf en anderen, hoe je stemmingen beïnvloedt en hoe je effectief filters toepast om te bepalen wat wel en niet werkt voor jou. In de NLP Master Practitioner opleiding gaan we nog een stap verder. We duiken dieper in nieuwe en verdiepende theorieën, modellen en krachtige oefeningen, met als focus: “Master Your Life“.

Ontdek jouw drijfveren en talenten, identificeer obstakels en patronen die jouw leven beïnvloeden. Verken alle aspecten van je leven, waaronder relaties, gezondheid, financiën, werk en carrière, familie en meer. Leer hoe je bewuste keuzes kunt maken die leiden tot persoonlijke groei en vooruitgang.

Stel je eens voor: één leven om te leven. Hoe wil jij dat leven leiden? In de NLP Practitioner opleiding heb je geleerd hoe je richting kunt geven aan jezelf en je omgeving. In de NLP Master Practitioner opleiding verdiep je dit proces en ontdek je hoe je jouw leven, zowel persoonlijk als professioneel, kunt vormgeven op een manier die echt bij jou past. We verkennen de diepten van jouw identiteit en integreren nieuwe oefeningen met inzichten uit de neurowetenschap, systemisch en ervaringsgericht werk. 

Leslokaal 2
Verbeter trajecten
NLP opleidingen

Voor wie is dit programma?

De NLP Master Practitioner opleiding is niet alleen voor toekomstige coaches of trainers, maar voor iedereen die zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling serieus neemt. Het is een reis naar de kern van jezelf, waar veranderingen echt beklijven.

En voor de (toekomstige) coaches en trainers onder ons: deze opleiding biedt nog meer handvatten om effectief te werken met het onderbewuste en biedt een schat aan nieuwe interventietechnieken! Tevens bereid dit programma je voor op de opleiding tot Trainer / Coach met inzet van NLP, ACT en Improvisatie.

Voorkennis

Je kunt deelnemen aan de NLP Master Practitioner opleiding wanneer je de NLP Practitioner opleiding succesvol hebt afgerond.

Je kunt ook deelnemen wanneer je bij een ander opleidingsinstituut de NLP Practitioner opleiding succesvol hebt afgerond en je basis kennis hebt van ACT en Improvisatie. In dit geval willen we je graag eerst uitnodigen voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we jouw voorkennis met je doornemen en een inschatting maken of dit voldoende actueel is om in te kunnen stromen in de NLP Master Master Practitioner opleiding. Mocht nu blijken dat de kennis wat is weggezakt of je kennis van ACT en Improvisatie is te beperkt, dan kun je voorafgaande aan de NLP Master Practitioner opleiding eerst deelnemen aan de voorbereidingsmodule. Deze module duurt 2 dagen en wordt ruim voor aanvang van de NLP Master Practitioner gegeven, zodat je met deze opgefriste kennis kunt oefenen voordat je start. Daarnaast ontvang je toegang tot de online StartKracht Academy waarin de lesstof en oefeningen van de NLP Practitioner opleiding te bestuderen zijn. Deze voorbereidingsmodule bieden we aan voor € 495,00 (vrijgesteld van btw).   

Handen schudden
Startende Ondernemers
Handen

Opbouw van het programma

De NLP Master Practitioner opleiding is opgedeeld in 7 blokken van elk 2 aaneengesloten trainingsdagen (vrijdag en zaterdag). Tijdens de trainingsdagen ga je na gedegen theoretische uitleg en demonstraties zelf aan de slag met de verschillende technieken en oefeningen, zodat je het geleerde daadwerkelijk kunt ervaren en toepassen.

Bij aanvang van het opleidingsprogramma ontvang je een trainingsmap gevuld met theorie en oefeningen. Tevens ontvang je toegang tot de online StartKracht Academy, waarin je extra oefeningen, tips en suggesties krijgt aangeboden om het geleerde te implementeren en te borgen. 

Naast de trainingsdagen neem je samen met je mededeelnemers deel aan oefenmomenten. Steeds tussen de blokken in ga je met je oefengroep aan de slag met een specifieke opdracht waarvan je een persoonlijk reflectieverslag maakt.

De laatste dag van het programma staat in het teken van certificeren. Deze dag demonstreer je wat je geleerd hebt én dat je het geleerde weet toe te passen in de praktijk.

Hoofdtrainers: Jessica Leffers en Eddy Dekkers. Binnen onze programma’s werken we regelmatig met assistent- en gasttrainers.

Inhoud van het programma

Het programma bestaat voor een groot deel uit NLP-technieken, aangevuld met ACT en de principes vanuit de Improvisatie. Hieronder tref je een greep uit de vele onderwerpen en thema’s waar je tijdens het programma  inzicht in krijgt en/of zal ervaren:

 • opfrissen en koppelen van eerder geleerde technieken
 • doel / intentie voor het Master Practitioner programma
 • verenigd veld
 • identiteitsmatrix
 • milton taalverdieping, trance, metaforen, storytelling en hypnotisch taalgebruik
 • ACT-Hexaflex, psychologische flexibiliteit
 • improvisatietechnieken toepassen
 • waarden, overtuigingen
 • tijdlijnen
 • powerpose, plaatsankers, nested loops, groepsrapport, yes-setting
 • metaprogramma’s
 • strategieën
 • systemisch werken, opstellingen en representanten, tafelopstellingen
 • modelleren
 • terugblik, oefenen en certificeren 
Waarom deelnemen
dandelion-1557110_1920
Tips

Praktische informatie

Kosten

De kosten van de NLP Master Practitioner Opleiding zijn € 2.995,00 (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief: volledige dagverzorging, trainingsmap, toegang tot de online StartKracht Academy, persoonlijke coaching, afstemming gedurende de gehele opleiding naar aanleiding van leerdoelen, en natuurlijk de certificering.

De lesdagen beginnen om 09:30 uur en duren tot uiterlijk 17.30 uur. De uitgebreide lunch wordt uiteraard verzorgd en is inbegrepen.

Aangesloten en erkend door NVNLP

StartKracht BV is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor NLP. Onze NLP Practitioner en NLP Master Practitioner opleidingen zijn erkend door de NVNLP. 

CRKBO geregistreerd

StartKracht BV is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen we dit programma  vrijgesteld van btw aanbieden.

Aantal deelnemers

De opleiding vindt doorgang vanaf 8 deelnemers tot een maximum van 20 deelnemers.

Locatie

Het programma wordt tot en met 12 deelnemers gegeven op onze locatie in Rijen. Bij meer dan 12 deelnemers maken we gebruik van een externe locatie in de regio. Hierover wordt je dan nader geïnformeerd.

Planning-aanmelding

Data

Bij voldoende deelnemers start het StartKracht Master Practitioner Programma steeds in oktober. Op dit moment kun je je aanmelden voor het programma van oktober 2024 (vrijdagen en zaterdagen).

 • Blok 1: 11 en 12 oktober 2024
 • Blok 2: 8 en 9 november 2024
 • Blok 3: 6 en 7 december 2024
 • Blok 4: 3 en 4 januari 2025
 • Blok 5: 31 januari en 1 februari 2025
 • Blok 6: 28 februari en 1 maart 2025
 • Blok 7: 28 en 29 maart 2025

Informatiebijeenkomst

Twijfel je nog en wil je eerst een keer met ons kennismaken, dan kun je deelnemen aan een van de informatiebijeenkomsten. Deze staan gepland op:

 • dinsdagavond 16 juli 2024 van 18:30 tot 20:00 uur
 • donderdagavond 8 augustus 2024 van 18:30 tot 20:00 uur
 • zaterdagochtend 24 augustus 2024 van 10:00 tot 11:30 uur

Aanmelding

Hieronder kun je je  aanmelden voor één van de informatiebijeenkomsten of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geloof niet alles wat je denkt.