Lumina Spark Teamontwikkeling voor VVT-organisaties

Lumina Spark

Voor de ontwikkeling van individuen en teams bestaat geen vast recept. Het gaat in het ene geval over het versterken van bestaande kwaliteiten en in het andere geval over het onderzoeken van aandachtspunten. Lumina Spark schept duidelijkheid in persoonlijk leiderschap, het nemen van verantwoording over eigen gedrag en het effect daarvan op teamleden. Dit inzicht leidt onmiddellijk tot verbetering van de resultaten van het individu, het team en de organisatie als geheel.

Vaak is de persoonlijke profielschets het eindpunt van een traject. Bij Lumina is de meting het vertrekpunt om duurzame gedragsverandering te bereiken. Welke gedragingen laat ik vaker zien en welke minder. En hoe verschilt dat dan ook nog per situatie.  De kracht zit in het omarmen van de paradox. Na het ontrafelen van de innerlijke diversiteit van het individu, ontstaat door persoonlijke ontwikkeling een betere teamgeest.

Lumina Spark Teamontwikkeling wordt aangeboden als één- of tweedaagse workshop. Dit levert voor het team herkenning op voor je eigen profiel en we gaan dan ook aan de slag om als team nog beter te communiceren en samen te werken. Waar kunnen de teamleden elkaar in vinden en hoe kan de samenwerking worden geoptimaliseerd. We kijken dan ook naar waar het schuurt en hoe daarmee om te gaan. We werken met een grote mat met daarop het Lumina model. Dit zorgt dynamische en systemische  werkvormen.

Lumina Spark staat garant voor een interactieve en leuke ervaring op maat in organisatie en teamontwikkeling. Binnen een kleurrijk kader krijg je meer inzicht in jezelf, je collega’s en de teams in zijn geheel. Wellicht nog iets minder bekend binnen HR Nederland en des te interessanter om mee kennis te maken.

resultaat

Lumina Spark biedt een gepersonaliseerde profielschets van je totale persoonlijkheid. De profielschets geeft mensen onmiddellijke herkenning en biedt een uniek rapport over hen als individu en lid binnen een team. Het model is eenvoudig te begrijpen en bevat grote diepte door rechtstreeks 72 eigenschappen van je persoonlijkheid te meten. 

  • Met de vragenlijst worden 3 soorten gedrag gemeten: hoe je je van nature gedraagt (instinctief), bij een normale belasting (dagelijks) en onder hoge druk (overbelast).
  • De paradox in gedrag die mogelijk is: je kunt bijvoorbeeld zowel introverte en extraverte eigenschappen hebben.
  • De Lumina App: een handige en praktische tool om gedragsvoorkeuren onderling binnen een team of organisatie met elkaar te vergelijken. 
Aanpak

Door de VVT-organisatie wordt een team aangemeld. De workshop wordt verdeeld over 1 of 2 dagen, met een interval van 2 tot 3 weken (in overleg te plannen). De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 25 deelnemers. De workshop vindt – afhankelijk van de groepsgrootte plaats op een locatie van StartKracht, bij de VVT-organisatie in-house in een passende trainingsruimte of een extern gehuurde trainingsruimte. De workshop wordt verzorgd door 2 ervaren trainers.

interesse?

Heb je interesse in bovenstaande interventie? Neem dan contact op met

Eddy Dekkers (06-52591482)
of mail naar info@startkrachtbv.nl

voor vrijblijvende informatie of een voorstel voor uw organisatie.

StartKracht BV & partner EM Advies in Werk
zijn interventiepartner van het duurzaamheidsprogramma
‘VVT werkt vandaag aan morgen’

Bovengenomende interventies zijn volledig gesubsidieerd en dus gratis voor VVT-organisatie*.

VVT WERKT VANDAAG AAN MORGEN
is een initiatief van A+O VVT met steun van het Ministerie van sociale zaken.

* VVT-organisaties dienen zelf subsidie te hebben aangevraagd via A+O VVT om gebruik te kunnen maken van de gratis interventies onder het programma ‘VVT werkt vandaag aan morgen’.