Training Persoonlijk Leiderschap voor zorgprofessionals

training: persoonlijk leiderschap

Als werkgever of werknemer in de zorg draag je veel verantwoordelijkheid. Door een hoge werkdruk en uitdagingen vanuit de overheid, blijft de grootste vraag; hoe houden we de kwaliteit van de zorg hoog, en het werk effectief? Daarbij is het belangrijk om zorg te hebben voor alle medewerkers binnen de organisatie. Hoe gaat het met hen en hoe kunnen zij duurzaam hun inzetbaarheid behouden?

Deze training helpt onder andere om vertrouwen te creëren en de communicatie en samenwerking zo effectief mogelijk te laten verlopen. In deze training leer je gesprekstechnieken waarmee je ervoor kunt zorgen dat je het gesprek op een effectieve manier aangaat, en binnen korte tijd tot vertrouwen en gelijkheid komt.

Zoals in veel werkvelden, is het ook in de zorg van belang om goed voor jezelf te zorgen. Door inzicht te verkrijgen in wat je energie geeft en wat je energie kost, leer je efficiënt je levensstijl aanpassen aan datgene wat je werk van je vraagt. Door de praktische toepassingen van de onderwerpen van deze training word je de beste zorgprofessional die je kunt zijn en blijf je duurzaam inzetbaar.

Deze 6-daagse training richt zich op managers, (senior)coördinatoren, verbetercoördinatoren en alle zorgprofessionals die meer impact willen maken en zich op zowel persoonlijk als professioneel vlak verder willen ontwikkelen.

resultaat

Effectiever resultaat boeken, met minder hard werken en meer energie. Ruimte om (meer) aandacht te kunnen besteden aan de mensen die je aanstuurt, je collega’s, patiënten en cliënten. Met meer zelfvertrouwen besluiten nemen. Eigenaarschap en regie nemen, groeien qua persoonlijke effectiviteit.

Dat klinkt goed toch? Door het deelnemen aan de 6-daagse training Persoonlijk Leiderschap kun je mensen intrinsiek motiveren om mee te bewegen en heb je op een positieve manier interactie met je omgeving.

Effecten
  • Je maakt sneller een oprechte connectie met je patiënt of cliënt, en bevorderd hiermee de effectiviteit van het zorgtraject
  • Je weet gelijkwaardigheid te creëren tussen jou en de patiënt of cliënt en voorkomt zo een verkeerde verhouding en miscommunicaties
  • Je creëert inzicht in de behoeften van de patiënt of cliënt en weet hoe je je zorg aan hen kunt aanpassen
  • Je bouwt je eigen stijl van werken en biedt maatwerk aan elke patiënt of cliënt
  • Je weet een professionele houding aan te nemen op de werkvloer
  • Je kunt relaties onderhouden en het vertrouwen in jou en de zorg hooghouden
  • Je communicatie en samenwerking met de mensen die je aanstuurt, je collega’s verloopt effectiever en prettiger
  • Je leert jezelf beter kennen en begrijpt het gedrag van anderen veel beter.
aanpak

Door de VVT-organisatie wordt een groep aangemeld. Dit kan een functioneel team zijn, maar ook een groep deelnemers vanuit diverse disciplines en teams.

De training wordt verdeeld over 6 dagen met een interval van 2 tot 3 weken (in overleg te plannen). De groepsgrootte is minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. De training vindt plaats op een locatie van StartKracht, bij de VVT-organisatie in-house in een passende trainingsruimte of een extern gehuurde trainingsruimte. De training wordt verzorgd door 2 ervaren trainers.

interesse?

Heb je interesse in bovenstaande interventie? Neem dan contact op met

Eddy Dekkers (06-52591482)
of mail naar info@startkrachtbv.nl

voor vrijblijvende informatie of een voorstel voor uw organisatie.

StartKracht BV & partner EM Advies in Werk
zijn interventiepartner van het duurzaamheidsprogramma
‘VVT werkt vandaag aan morgen’

Bovengenomende interventies zijn volledig gesubsidieerd en dus gratis voor VVT-organisatie*.

VVT WERKT VANDAAG AAN MORGEN
is een initiatief van A+O VVT met steun van het Ministerie van sociale zaken.

* VVT-organisaties dienen zelf subsidie te hebben aangevraagd via A+O VVT om gebruik te kunnen maken van de gratis interventies onder het programma ‘VVT werkt vandaag aan morgen’.