OVerige Trajecten van het UWV

Samen verkleinen we de afstand tot de arbeidsmarkt

Speciaal voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt bieden we modulaire trajecten aan. Dit zijn voorlopers op het traditionele re-integratie traject.

Helpen

De modulaire diensten zijn ontworpen om cliënten te begeleiden naar het hoogst haalbare niveau van participatie

 • Je zit al een tijdje thuis vanwege medische klachten en wil weer deel gaan nemen aan het arbeidsproces. Echter staat er nog iets in de weg voor dit mogelijk is.
 • Je hebt geen of weinig sociale contacten buitenhuis en vindt het spannend om deze aan te gaan. Dit zorgt voor stress bij de gedachten met anderen te gaan werken.
 • Je hebt een negatief zelfbeeld en gebrek aan zelfvertrouwen, waardoor het lastig is om naar jezelf te kijken. Je hebt geen idee wat je wensen betreft arbeid zijn. 
 • Je gaat starten of bent bezig met een opleiding/cursus zodat je met een baan kan starten. Je bent niet echt een studiebol en hebt moeite met het indelen van tijd. 

3 soorten modulaire diensten

 • Participatie Interventie: Je komt hiervoor in aanmerking wanneer je weinig contact hebt met anderen. De coach komt veelal bij je thuis. Samen breng je in kaart wat er nodig is om meer sociale contacten aan te gaan. Mochten hiervoor externe partijen worden ingeschakeld ( bijvoorbeeld schuldsanering, GGz) dan helpen we hier ook bij.
 • Bevorderen Maatschappelijke deelname: Doel van dit traject is om jou motivatie, zelfbeeld en zelfvertrouwen te versterken. Ook wordt begonnen met het opbouwen van fysieke en psychische belastbaarheid in relatie tot werk. Een ander belangrijk aspect is het uitbreiden, structureren en bestendigen van je sociale activiteiten.
 • Begeleiding bij Scholing: Als je scholing gaat volgen en je hebt hierbij hulp nodig, kan dit traject worden ingezet. Denk hierbij aan het maken van een studieplanning, motivatie bevorderen en behouden, voortgang controleren en bewaken. 
Onderdelen van een traject
Succes moet je vieren

wat leveren deze trajecten jou op?

 • Participatie Interventie: Je komt weer wat meer onder de mensen en kan sociale contacten aangaan en activiteiten initiëren buiten functionele- en vertrouwde contacten. Je kan na dit traject doorstromen naar een traject bevorderen Maatschappelijke deelname.
 • Bevorderen maatschappelijke deelname: Je bent in staat om deel te nemen aan gestructureerde activiteiten in georganiseerd verband. Denk hierbij aan vrijwilligerswerk, deelname aan een sportvereniging, of meerdere keren per week meedoen aan activiteiten bij StartKracht of een andere organisatie. Je bent na dit traject klaar om door te stromen naar vrijwilligerswerk of betaald werk met begeleiding. Hiervoor kan een Traject ‘Werkfit Maken’ worden ingezet. 
 • Begeleiding bij Scholing: Je hebt de door UWV noodzakelijk geachte scholing volledig doorlopen en –waar van toepassing− de toets(en) afgelegd.

wat zijn de kosten?

 • Modulaire diensten worden door het UWV gefinancierd. Het kost je dus zelf niets.
 • Uiteraard verwachten we een positieve inzet van jou om het traject succesvol te doorlopen
Betaling

Je bent al perfect,
inclusief al je imperfecties