StartKracht professional

NLP, ACT & Improvisatie voor Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling

Ga aan de slag als Trainer of Coach met NLP, ACT en Improvisatie

StartKracht professional

Tijdens dit 12-daagse Professional programma word je ondergedompeld in de kunst van effectief trainen en coachen. Je leert niet alleen hoe je trainingsmateriaal op een boeiende en interactieve manier kunt presenteren, zodat deelnemers direct actief aan de slag kunnen, maar ook hoe je een boodschap zowel bewust als onbewust kunt overbrengen.

De opleiding biedt een uitgebreid curriculum dat verschillende aspecten van trainen en coachen omvat. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je leerdoelen formuleert, lesplannen ontwikkelt, boeiende presentaties samenstelt en omgaat met diverse leerstijlen en groepsdynamiek. Daarnaast verdiep je je in effectieve communicatietechnieken en leer je hoe je een veilige en ondersteunende leer-/coachomgeving creëert voor je deelnemers.

Naast het aanleren van praktische vaardigheden, staat ook jouw persoonlijke ontwikkeling centraal tijdens deze opleiding. Je verkent de thema’s die relevant zijn voor jou als trainer/coach en reflecteert op je eigen sterktes, uitdagingen en groeimogelijkheden. Door middel van interactieve sessies, praktische oefeningen en persoonlijke feedback krijg je de kans om je vaardigheden te versterken en je zelfvertrouwen als trainer/coach te vergroten.

Bovendien krijg je tijdens deze opleiding de gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen met medetrainers/-coaches. Dit biedt niet alleen waardevolle inzichten, maar ook de mogelijkheid om je professionele netwerk uit te breiden.

Kortom, het StartKracht Professional programma biedt een uitgebreide en inspirerende leerervaring voor iedereen die zijn of haar carrière in het trainers-/coachvak wil starten of verbeteren.

Kantoor Eddy 2
Verbeter trajecten
Naar werk

Voor wie is dit programma?

Het StartKracht Professional programma is voor professionals die als trainer en/of coach aan de slag willen. Daarbij zetten zij kennis en vaardigheden in vanuit NLP, ACT en Improvisatie. Na het volgen van dit programma heb je alle tools in handen om trainingen te verzorgen op het gebied van jouw expertise. Ook is dit programma uitermate geschikt voor medewerkers uit het onderwijs die op zoek zijn naar nieuwe of andere manieren van het verzorgen van de lessen. Nog meer aansluiten bij de leerlingen, groepsrapport maken, iedereen ‘meekrijgen’ en je kennis op een manier overdragen die voor iedereen te begrijpen is. En natuurlijk kun je deze kennis ook gebruiken voor 1-op-1 begeleiding en coaching.

Voorkennis

Je kunt deelnemen aan het Professional programma wanneer je het StartKracht Master Practitioner programma succesvol hebt afgerond.

Daarnaast kun je deelnemen wanneer je bij een ander opleidingsinstituut de NLP Master Practitioner opleiding succesvol hebt afgerond en je kennis hebt van ACT en Improvisatie. In dit geval willen we je graag eerst uitnodigen voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we jouw voorkennis met je doornemen en een inschatting maken of dit voldoende actueel is om in te kunnen stromen in het StartKracht Professional programma. Mocht nu blijken dat de kennis wat is weggezakt of je kennis van ACT en Improvisatie is te beperkt, dan kun je voorafgaande aan de StartKracht Professional eerst deelnemen aan individueel opleidingstraject. Dit traject betreft 4 individuele bijeenkomsten van 1 uur met een van onze trainers. Zo kun je met een goede voorbereiding alsnog starten. Daarnaast ontvang je toegang tot de online StartKracht Academy waarin de lesstof en oefeningen van het StartKracht Master Practitioner programma te bestuderen zijn. Dit individuele opleidingstraject bieden we aan voor € 495,00 (vrijgesteld van btw).   

Natacha en Eddy achter laptop
Annika Coachgesprek 3
Handen

Opbouw van het programma

Het StartKracht Professional programma is opgedeeld in 6 blokken van elk 2 aaneengesloten trainingsdagen (dinsdag en woensdag). Tijdens de trainingsdagen ga je na gedegen theoretische uitleg en demonstraties zelf aan de slag met de verschillende technieken en oefeningen, zodat je het geleerde daadwerkelijk kunt ervaren en toepassen. De nadruk binnen dit programma ligt op het zelf doen. Je zult diverse (deel)trainingen geven die worden voorzien van feedback door je mededeelnemers.

Bij aanvang van het programma ontvang je een trainingsmap gevuld met theorie en oefeningen. Tevens ontvang je toegang tot de online StartKracht Academy, waarin je extra oefeningen, tips en suggesties krijgt aangeboden om het geleerde te implementeren en te borgen. 

Naast de trainingsdagen neem je samen met je mededeelnemers deel aan oefenmomenten. Steeds tussen de blokken in ga je met je oefengroep aan de slag met een specifieke opdracht waarvan je een persoonlijk reflectieverslag maakt.

Het voorbereiden en uitvoeren van (deel)trainingen voor eigen groepen en van (deel)trajecten voor eigen coachees maakt onderdeel uit van dit traject.

De laatste dag van het programma staat in het teken van certificeren. Deze dag demonstreer je wat je geleerd hebt én dat je het geleerde weet toe te passen in de praktijk.

Hoofdtrainers: Jessica Leffers en Eddy Dekkers. Binnen onze programma’s werken we regelmatig met assistent- en gasttrainers.

Inhoud van het programma

In dit programma leer je hoe je een goede training kunt geven, waarbij we o.a. gebruik maken van technieken uit NLP, ACT en Improvisatie:

 • focus op het geven van (deel-)presentaties en (deel)trajecten, het verstrekken van constructieve feedback op presentaties van anderen en het effectief integreren van ontvangen feedback
 • verdieping in jouw rol als trainer/coach: onderzoek van jouw drijfveren, congruentie, sturing, overdracht versus tegenoverdracht
 • contractvorming: definitie van de doelgroep, vaststelling van leerdoelen, bepaling van eindcondities, expliciete en impliciete contracten, logische niveaus in contracten
 • beheer van groepsprocessen: omgaan met weerstand, begrip van dynamieken, herkenning van ontwikkelingsstadia, omgaan met uitdagende cursisten, balans tussen individuele leerdoelen en groepsdoelen, analyse van groepsrollen
 • effectieve didactiek: hanteren van vragen, faciliteren van onbewust leren, taalgebruik, plaatsen van (subtiele) ankers in training, gebruik van (afgebroken) metaforen
 • ontwikkelen van trainingen en workshops: structureren van programma’s, toepassen van de 4-mat methode, optimaliseren van ruimte-indeling, ontwerpen van oefeningen, selecteren van passende werkvormen
 • verfijning van presentatietechnieken: toepassen van Satir-categorieën, beheersen van stem- en lichaamsgebruik, controle over je state, creëren van energie en stemming, gebruik van perifeer zicht, inzetten van metaprogramma’s en waarden. Leer tijdens het Professional programma hoe je jouw presentaties effectiever kunt maken.
 • terugblik, oefenen en certificeren
Basis Opleiding NLP Business
frozen-bubble-1943224_1920
Team

Praktische informatie

Kosten

De kosten van het StartKracht Professional Programma  zijn € 2.995,00 (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief: volledige dagverzorging, trainingsmap, toegang tot de online StartKracht Academy, persoonlijke coaching, afstemming gedurende de gehele opleiding naar aanleiding van leerdoelen, en natuurlijk de certificering.

De lesdagen beginnen om 10.00 uur en duren tot uiterlijk 17.00 uur. De uitgebreide lunch wordt uiteraard verzorgd en is inbegrepen.

CRKBO geregistreerd

StartKracht BV is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Hierdoor kunnen we dit programma  vrijgesteld van btw aanbieden.

Aantal deelnemers

De opleiding vindt doorgang vanaf 8 deelnemers tot een maximum van 20 deelnemers.

Locatie

Het programma wordt tot en met 12 deelnemers gegeven op onze locatie in Rijen. Bij meer dan 12 deelnemers maken we gebruik van een externe locatie in de regio. Hierover wordt je dan nader geïnformeerd.

Planning-aanmelding

Data

Bij voldoende deelnemers start het StartKracht Professional Programma steeds in september. Op dit moment kun je je aanmelden voor het programma van september 2024 (dinsdagen en woensdagen).

 • Blok 1: 24 en 25 september 2024
 • Blok 2: 22 en 23 oktober 2024
 • Blok 3: 19 en 20 november 2024
 • Blok 4: 17 en 18 december 2024
 • Blok 5: 14 en 15 januari 2025
 • Blok 6: 11 en 12 februari 2025

Informatiebijeenkomst

Twijfel je nog en wil je eerst een keer met ons kennismaken, dan kun je deelnemen aan een van de informatiebijeenkomsten. Deze staan gepland op:

 • woensdagavond 22 mei 2024 van 18:30 tot 20:00 uur
 • donderdagavond 13 juni 2024 van 18:30 tot 20:00 uur
 • zaterdagochtend 24 augustus 2024 van 10:00 tot 11:30 uur

Aanmelding

Hieronder kunt je je aanmelden voor het StartKracht Professional Programma, één van de andere programma’s of voor één van de informatiebijeenkomsten:

Geloof niet alles wat je denkt.