werkgever

Als werkgever wil je het beste uit je medewerkers halen

Als werkgever of HR professional is het belangrijk om aandacht te hebben voor het welzijn en de ontwikkeling van je medewerkers. Zij zijn tenslotte het goud van de organisatie. Door middel van coaching en opleidingen halen we het beste uit medewerkers, zodat zij een positieve bijdrage kunnen leveren. Resultaten:

Uitval door verzuim en uitstroom minimaliseren     |     Verzuimduur en daaraan gekoppelde kosten reduceren 
Werknemerstevredenheid en professionaliteit op de werkvloer nemen toe    |     Klanttevredenheid en imago van de organisatie groeien.

Instroom nieuwe medewerkers

instroom Nieuwe medewerkers

Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het voor veel werkgevers een uitdaging nieuwe aanwas aan werknemers te vinden. 

StartKracht helpt werkgevers bij het vinden van nieuwe medewerkers. We doen dit door op creatieve manieren naar functies en sollicitanten te kijken, waardoor instroom van nieuwe medewerkers mogelijk is.

Verbeter trajecten

verbeter trajecten

Wanneer iemand niet naar tevredenheid functioneert wil je als werkgever de werknemer een kans bieden zichzelf te verbeteren. 

Bij StartKracht bieden we verbetertrajecten aan waarbij je werknemer met een professionele coach aan de slag gaat. Je werknemer stelt a.d.h.v. de verbeterpunten samen met de coach een plan op en krijgt de tools in handen om dit efficiënt toe te passen.

Voorkomen verzuim

voorkomen verzuim

Sinds de huidige crisis is het ziekteverzuim in Nederland drastisch toegenomen. Niet alleen door Covid maar ook burnout-klachten en depressie komen de afgelopen jaren steeds vaker voor.

Met preventieve verzuim-trajecten bij StartKracht helpen we werkgevers en hun medewerkers om dit voor te zijn. Bij de eerste signalen kan een medewerker meteen bij ons terecht. 

Loopbaan trajecten

Loopbaan trajecten

Zit een medewerker nog op de juiste plek? Past de huidige functie bij de ambities en capaciteiten van de medewerker? 

Samen met een professionele coach kunnen werknemers kritisch naar zichzelf kijken. Wat is hun toekomstvisie en is deze te realiseren in de komende periode? Doormiddel van coaching sessies en inspirerende opdrachten gaan we dat uitzoeken. 

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Een leven lang leren, voor zowel werknemers als werkgevers is dit essentieel om te groeien op zowel zakelijk als persoonlijk vlak.

Met de trajecten Persoonlijke Ontwikkeling van StartKracht leer je jezelf beter kennen om van daaruit te kunnen groeien. Denk aan het verbeteren van je communicatie, afstemmen van verwachtingen en overtuigen van mensen. Ook het begrip voor anderen en andere werkwijzen zal toenemen waardoor samenwerking veel effectiever zal worden.

Teamontwikkeling

Opleidingen, trainingen en teambuilding

Hoe goed kent jouw personeel zichzelf? En hoe goed kennen ze hun collega’s? Hebben ze goed inzicht in hun gedrag en specifieke talenten? Hoe verloopt de samenwerking? Wat houdt hen tegen bij veranderingen?

Onze maatwerk trainingsprogramma’s en teambuildingsactiviteiten helpen werknemers om meer inzicht te krijgen in deze vragen en bieden oplossingen die bij ze passen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfbewuste, flexibele en positieve werknemers.

Spoor 2 trajecten

Re-integratie Spoor 2

Het is niet altijd mogelijk voor een werknemer om na uitval door ziekte terug te keren in de eigen functie. Het is dan belangrijk om uit te zoeken welke passende mogelijkheden er zijn.

Tijdens een Spoor 2 traject krijgt de medewerker ondersteuning van een professionele coach om uit te zoeken welke mogelijkheden er op de arbeidsmarkt zijn én hoe deze nieuwe kansen kunnen worden benut. 

Outplacement trajecten

Outplacement trajecten

Soms moet je beslissen om als werkgever en werknemer afscheid van elkaar te nemen. Als werkgever kun je de werknemer dan een Outplacement traject aanbieden.

Wat voor werk past bij je werknemer en zijn/haar situatie en ambities? Met een uitgebreide beroepenoriëntatie onder begeleiding van een professionele coach krijgt de werknemer de kans dit uit te zoeken en weer duurzaam aan het werk te gaan. 

Management of directie coaching

Management & directie coaching

Het is niet niks om aan het roer te staan van een bedrijf. Het is topsport, en net als professionelen atleten hebben ook managers en directieleden baat bij een coach die met hun meedenkt.

Bij StartKracht denken we met je mee. Voor welke uitdagingen sta je als manager / directielid, hoe kun je krachtig communiceren met je personeel, Wat is goed werkgeverschap?

Deze wijze van coaching kan zowel op individuele basis als in teamverband plaatsvinden. 

Profielschetsen en testen

Profielschetsen en testen

Bij StartKracht maken we gebruik van verschillende vragenlijsten en testen om uitgebreide profielschetsen van mensen te maken. Deze zijn zowel in te zetten voor jezelf als ondernemer of voor werknemers. 

Deze profielschetsen geven inzicht in wat voor type persoon iemand is, hoe dit zich vertaalt naar gedrag en wat voor werkzaamheden / handelingswijze hier het beste bij past. Dit zorgt ervoor dat iemand beter kan presteren in zowel werk als in het persoonlijk leven. 

Partnerschap

Partnerschap met StartKracht

Onze ambitie is om vaste partner te zijn op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling. 

Doordat we de organisatie nog beter leren kennen, kunnen we onze dienstverlening optimaal afstemmen op jullie behoefte. StartKracht werkt hiervoor met strippenkaarten en abonnementen. Als vaste externe partner bieden we onze diensten aan voor voordelige tarieven en werken we aan gezamenlijke doelstellingen.

Kopje koffie

Kopje koffie drinken?

Door de hoeveelheid van diensten op het gebied van coaching en opleidingen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. 

Tijdens een kopje koffie kunnen we samen de mogelijkheden voor jullie organisatie bespreken en  meedenken welke diensten er passend zijn en hoe deze het beste ingezet kunnen worden voor een maximaal resultaat. Je bent hiervoor welkom op onze locatie in Rijen, maar we komen net zo graag bij je op bezoek. Zin in koffie?

StartKracht werkt o.a. voor