STAP Ontwikkeladvies

Vanaf 1 april 2022 is het gratis STAP Ontwikkeladvies beschikbaar

Onderdelen van een traject

29-03-2022

Goed nieuws! Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft per 1 april een subsidie ter beschikking gesteld om mensen een ontwikkeladvies te geven. Dit zogenaamde STAP-ontwikkeladvies is speciaal bedoeld voor mensen die niet of praktisch geschoold zijn (maximaal mbo-2 niveau).

Onbenut potentieel

Digitalisering en automatisering bijvoorbeeld zorgen voor verandering in functies. Dit vereist nieuwe kennis en vaardigheden. Banen gaan verloren, nieuwe beroepen ontstaan. Blijvend leren is essentieel. In beweging komen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Ook weet je misschien niet wat voor talenten en onbenut potentieel je in huis hebt. Daarom heeft de overheid het STAP-ontwikkeladvies in het leven geroepen. Zo kun je op je eigen manier werken aan persoonlijke ontwikkeling, groei en werkplezier.

Ontwikkeladvies in het kort

De subsidie is vanaf 1 april a.s. aan te vragen bij een gekwalificeerde loopbaanprofessional. StartKracht heeft uitgebreide ervaring in het verzorgen van ontwikkeladviestrajecten en haar coaches zijn gekwalificeerd om de ontwikkeladviezen uit te mogen voeren. Het STAP-ontwikkeladvies is gericht op medewerkers die weinig bijscholen, weinig scholingsmogelijkheden hebben of het meeste baat hebben bij scholing en kent als specifieke doelgroep praktische geschoolden met een afgeronde opleiding van maximaal mbo-2.

Het ontwikkeladvies ter waarde van € 700,– is net als eerdere keren, een persoonlijk adviestraject dat bestaat uit 4 uur loopbaanbegeleiding inclusief een arbeidsmarktscan. Hierdoor krijg je inzicht in je toekomstperspectief, competenties en scholingsmogelijkheden. De aanvraag van de subsidie en de betaling loopt geheel via StartKracht.

Voordelen van het volgen van een STAP Ontwikkeladviestraject

  • Professionele en kosteloze begeleiding
  • Lange termijnperspectief voor jouw carrière

Als je weet wat je vaardigheden zijn vergroot dit je kansen en blik op de arbeidsmarkt. Het kan zijn dat hiervoor scholing nodig is. Ook daar kan het STAP-ontwikkeladvies een rol in spelen. De subsidie heet niet voor niets STAP, namelijk STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Er is een beperkt aantal adviezen beschikbaar

Er zijn een beperkt aantal trajecten beschikbaar. Het ministerie hanteert hierin: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. en op is op. Schrijf je dus snel in. Op dit moment zijn er nog voldoende trajecten beschikbaar.  We hebben hiervoor de volgende gegevens nodig:

  • Voor- en achternaam (zoals vermeld in het geldig identiteitsbewijs)
  • Geboortedatum
  • E-mailadres

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.

Na de registratie door StartKracht krijg je een mail van het ministerie met het verzoek tot bevestigen van jouw inschrijving.  Na deze bevestiging ontvangen wij een registratiecode. Deze code is bedoeld om bij te houden hoeveel lopende trajecten er zijn aangemeld (in totaal) en hebben wij nodig om het traject administratief te kunnen verwerken. Interesse? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.

Je kunt dit bericht delen via:

AANMELDFORMULIER
STAP - ONTWIKKELADVIES

Vermeld je Voornaam en Achternaam zoals vermeld in een geldig identiteitsbewijs

Indien gekozen voor ‘Andere opleiding’, dan graag vermelden welke opleiding u heeft afgerond bij Reactie of Bericht.
Graag hier de naam van uw werkgever vermelden.