STAP Ontwikkeladvies

Vanaf 1 april 2022 is het gratis STAP Ontwikkeladvies beschikbaar

Onderdelen van een traject

29-03-2022

Goed nieuws! Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft per 1 april een subsidie ter beschikking gesteld om mensen een ontwikkeladvies te geven. Dit zogenaamde STAP-ontwikkeladvies is speciaal bedoeld voor mensen die niet of praktisch geschoold zijn (maximaal mbo-2 niveau).

Onbenut potentieel

Digitalisering en automatisering bijvoorbeeld zorgen voor verandering in functies. Dit vereist nieuwe kennis en vaardigheden. Banen gaan verloren, nieuwe beroepen ontstaan. Blijvend leren is essentieel. In beweging komen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Ook weet je misschien niet wat voor talenten en onbenut potentieel je in huis hebt. Daarom heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen. Zo kun je op je eigen manier werken aan persoonlijke ontwikkeling, groei en werkplezier.

Ontwikkeladvies in het kort

De subsidie is vanaf 1 april a.s. aan te vragen bij een gekwalificeerde loopbaanprofessional. StartKracht heeft inmiddels uitgebreide ervaring in het verzorgen van ontwikkeladviestrajecten en haar coaches zijn gekwalificeerd om de ontwikkeladviezen uit te mogen voeren. Het STAP-ontwikkeladvies is gericht op medewerkers die weinig bijscholen, weinig scholingsmogelijkheden hebben of het meeste baat hebben bij scholing en kent als specifieke doelgroep praktische geschoolden met een afgeronde opleiding van maximaal mbo-2.

Het ontwikkeladvies ter waarde van € 700,– is net als vorige keer, een persoonlijk adviestraject dat bestaat uit 4 uur loopbaanbegeleiding inclusief een arbeidsmarktscan. Hierdoor krijg je inzicht in je toekomstperspectief, competenties en scholingsmogelijkheden. De aanvraag van de subsidie en de betaling loopt geheel via StartKracht.

Voordelen van het volgen van een STAP Ontwikkeladviestraject

  • Professionele en kosteloze begeleiding
  • Lange termijnperspectief voor jouw carrière

Als je weet wat je vaardigheden zijn vergroot dit je kansen en blik op de arbeidsmarkt. Het kan zijn dat hiervoor scholing nodig is. Ook daar kan het STAP-budget een rol in spelen. De subsidie heet niet voor niets STAP, namelijk STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Er is een beperkt aantal adviezen beschikbaar

Net als het STAP-opleidingsbudget verwachten we dat het storm gaat lopen op het STAP-ontwikkeladvies. Het zou zomaar kunnen zijn dat het budget binnen een paar dagen helemaal op is en er wordt gewerkt op volgorde van aanmeldingen. Als je gebruik wilt maken van dit STAP-Ontwikkeladvies is het dus superbelangrijk snel te handelen. Je kunt je vanaf nu voor-aanmelden bij ons. We hebben hiervoor de volgende gegevens nodig:

  • Voor- en achternaam (zoals vermeld in het geldig identiteitsbewijs)
  • Geboortedatum
  • E-mailadres

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier of door een mail te sturen naar info@startkrachtbv.nl o.v.v. STAP-Ontwikkeladvies.

Na de registratie door StartKracht krijg je een mail die je zo snel mogelijk moet bevestigen. Na deze bevestiging ontvangen wij een registratiecode. Deze code is bedoeld om bij te houden hoeveel lopende trajecten er zijn aangemeld (in totaal) en hebben wij nodig om het traject financieel te kunnen verwerken.

Je kunt dit bericht delen via:

AANMELDFORMULIER

Vermeld je Voornaam en Achternaam zoals vermeld in een geldig identiteitsbewijs

Indien gekozen voor ‘Andere opleiding’, dan graag hieronder vermelden welke opleiding u heeft afgerond.