Instroom van nieuwe medewerkers

Hulp bij het zoeken van nieuw, duurzaam personeel.​

Instroom nieuwe medewerkers

25-03-2022

Veel werkgevers ervaren op dit moment moeite met het vinden van nieuw personeel. De huidige situatie op de arbeidsmarkt zorgt voor een extra grote uitdaging. Door de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne heerst er veel onzekerheid bij mensen. Mensen zijn huiverig om banen te accepteren in bepaalde sectoren, want wat nou als de horeca en winkels opnieuw dicht moeten. Dit alles zorgt voor krapte op de arbeidsmarkt.

Krapte op de arbeidsmarkt, wat wil dat zeggen?

Op het moment is er krapte op de arbeidsmarkt, dat wil zeggen dat er per werkzoekende in Nederland veel vacatures openstaan. Er is veel werk maar er zijn niet genoeg mensen om deze vacatures te vervullen. Volgens het UWV werkt 82% van de Nederlanders in een beroepsgroep waar krapte is. Ook is er sprake van mismatch. De kandidaten die er zijn voldoen niet aan de gestelde eisen van de openstaande vacatures. En de verwachting is dat we voor nog meer uitdagingen komen te staan. Nederland is aan het vergrijzen, waar nu 20 procent van de bevolking boven de 65 jaar oud is zal dit percentage nog verder stijgen. De verwachting is dat 25% van de bevolking in 2040 boven de 65 jaar oud zal zijn.

Ziekteverzuim in Nederland was nog nooit zo hoog.

Het blijkt dus erg moeilijk om nieuw personeel te vinden voor alle openstaande vacatures. Naast dit  is er ook ongekend veel ziekteverzuim ten tijde van schrijven namelijk 5,5 procent. Normaal gesproken ligt het ziekteverzuim rond 4,5 procent. In sommige sectoren ligt dit op dit moment zelfs nog veel hoger. Vooral in sectoren als de zorg en het onderwijs is dit opgelopen tot wel 7 a 10 procent!

Gelukkig kunnen de meeste mensen na een periode van ziekte weer terug aan het werk, maar dit is helaas niet altijd het geval. En voor langdurige of permanente uitval nieuw personeel vinden is op de huidige arbeidsmarkt niet makkelijk.

Het is duidelijk dat de huidige manier van personeel werven onvoldoende resultaten oplevert. Het ideaalbeeld van de net afgestudeerde student met een aantal jaar werkervaring was al niet realistisch, maar is dat nu nog minder. Maar wat dan?

Wij helpen je met creatieve vormen van personeelswerving.

Wij denken graag met je mee! StartKracht ondersteunt met wervingsactiviteiten voor ondernemers en werkgevers die toegespitst zijn op het werven van gemotiveerd, duurzaam en vaardig personeel. Onze coaches zijn gespecialiseerd in het bedenken van creatieve en alternatieve oplossingen om vacatures duurzaam te vervullen.

We helpen mee met het werving en selectieproces én net zo belangrijk, het binden en boeien van je huidige personeel. Het levert natuurlijk niets op als je net zoveel mensen ziet uit- als instromen.

Onze kennis van de arbeidsmarkt en ons eigen netwerk zijn een waardevolle aanvulling voor ieder wervingsproces.

Vrijblijvend een afspraak maken? Vul het contactformulier in of bel via 085 – 06 09 120. We komen graag bij je langs. Zet jij de koffie alvast klaar!

Je kunt dit bericht delen via: