Logo Actief zorg

in je kracht

Maatwerk coachingstrajecten voor medewerkers van Actiefzorg op persoonlijk of professioneel vlak.

Geluk Dichtbij betekent voor Actief Zorg écht luisteren naar waar iemand behoefte aan heeft en daar naar handelen. Actief Zorg wil haar medewerkers dan ook graag, waar nodig, de juiste ondersteuning bieden. De kernwaarden van Actief Zorg; autonomie (zelf kiezen), competentie (zelf doen) en verbondenheid, sluiten dan ook goed aan bij de coaching die door StartKracht gegeven wordt.

Op deze pagina informeren we je over wat coaching is, voor wie coaching is, hoe een coachingstraject en een coachingsgesprek verloopt en wat de effectiviteit van coaching is.
Daarnaast tref je informatie aan over ons als organisatie en maak je kennis met een aantal van onze coaches.

StartKracht en haar coaches

Ons verhaal

Bij StartKracht sta jij voorop. Jij bent voor ons geen nummertje, maar een mens met ambities, talenten en vragen. Samen gaan we ervoor zorgen dat je op een persoonlijke, effectieve manier geholpen wordt met de vragen die je hebt.

We kiezen voor een persoonlijke, informele aanpak waarbij je je helemaal thuis voelt bij ons. We gaan niet voor de makkelijke, snelle oplossing. We zorgen dat je goed en duurzaam geholpen wordt met een heldere blik op de toekomst.

Onze waarden

Bij StartKracht werken we met een diverse groep coaches met een verscheidenheid aan ervaring en achtergrond. Je mag er van uit gaan dat ze allemaal dezelfde waarden in acht houden.

 • We trekken geen conclusies vooraf.
 • Je kunt rekenen op onze oprechte en onbevooroordeelde aandacht.
 • Jij en jouw belangen staan voorop.
 • Je krijgt een maatwerk traject dat is afgestemd op jouw situatie.
 • Informeel en professioneel.
Video afspelen
Coachgesprek

Wat is coaching?

Coaching heb je in verschillende vormen. In dit geval hebben we het over één op één gesprekken tussen jou en de coach. Het is de taak van de coach om jou te ondersteunen bij het behalen van de door jouw gewenste situatie. Daarbij gebruikt de coach zijn kennis om jou tot nieuwe inzichten te brengen. Met een serie van tweewekelijkse gesprekken krijg je steeds meer inzicht in je eigen gedrag en denken, krijg je tips en handvatten en word je bekwamer in het bereiken van jouw gewenste situatie en doelen.

Het verschil tussen coaching en therapie

We horen nog wel eens dat coaching mensen doet denken aan therapie. Dit klopt niet helemaal. Bij therapie ligt de focus op het oplossen of leefbaar maken van psychische problemen en mentale blokkades waar mensen tegenaan lopen en wordt vaak gezocht naar de oorzaak van deze klachten. Dit zijn vaak langdurige trajecten.

Coaching trajecten zijn over het algemeen een stuk korter. Vaak heb je een ontwikkelingsvraag of een doel om naartoe te groeien. Samen met je coach kijk je naar je huidige situatie en hoe je vanuit daar naar jouw gewenste situatie of doel kunt komen. Je coach biedt je daarvoor handvatten aan. Het is aan jou om deze vast te pakken en toe te passen. Het doel van een coaching traject is dan ook toekomstgericht en draagt op een positieve manier bij aan jouw persoonlijke en/of professionele ontwikkeling.

Voor wie is coaching?

Tijdens een coaching traject kunnen uiteenlopende zaken behandeld worden, hierbij kun je denken aan uitputtingsklachten of vragen waar je tijdens je werk of dagelijks leven tegen aanloopt. Hoe zorg je bijvoorbeeld voor een gezonde balans tussen werk en privé?

Maar het is overigens niet zo dat je alleen maar baat hebt bij coaching als je een probleem hebt. Coaching is ook een geweldige manier om jezelf verder te ontwikkelen. Weet jij wat jouw wensen voor de toekomst zijn? En hoe je met jouw talenten en ambities dit toekomstdoel kunt bereiken? Een coach kan je hierbij helpen door je wensen scherp te stellen en je de handvatten te geven om hier snel en effectief mee te starten.

Wanneer zet je coaching in? 

Met coaching kun je dus doelen in zowel je werk- als privéleven realiseren. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en denken en hoe je dit eventueel kunt veranderen. Coaching is een krachtig gereedschap om jouw persoonlijke ontwikkeling te verbeteren.

Je kunt coaching bijvoorbeeld inzetten om:

 • Veerkrachtiger te worden door meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.
 • Je doelen en ambities voor de toekomst scherp te krijgen.
 • Focus te houden op je doelen en andere zaken die belangrijk zijn in jouw leven.
 • Duidelijk te krijgen waar jouw talenten en valkuilen liggen en hoe je deze het beste kan toepassen.
 • Je productiviteit en effectiviteit te verbeteren.
 • Een betere balans tussen werk en privé te krijgen.
 • Meer positiviteit en geluk te ervaren in je leven.
Onderdelen van een traject
Handen schudden

Waarom mensen voor coaching kiezen

Top 20 redenen waarom mensen een coach nemen:

 1. Klaar voor een nieuwe uitdaging (dit kan zowel gaan over de privé- of werksituatie).
 2. Burn-out klachten.
 3. Problemen met voor zichzelf opkomen, gebrek aan zelfvertrouwen en timemanagement.
 4. Stressklachten door b.v. ontslag, reorganisatie.
 5. Behoefte aan inzicht in eigen talenten en valkuilen.
 6. Behoefte aan hulp bij effectief solliciteren.
 7. Hulp om beter focus te krijgen en vast te houden.
 8. Talenten effectief inzetten om je leven te verbeteren.
 9. Effectiever communiceren door duidelijk en assertief te zijn.
 10. Gemotiveerd te raken om uitdagingen aan te pakken.
 11. Leiding of regie te kunnen nemen.
 12. Beter in je vel te zitten.
 13. Een nieuwe baan te vinden die past bij jouw wensen en ambities.
 14. Begeleiding bij outplacement.
 15. Midlife crisis.
 16. Werkzoekende efficiënt en duurzaam aan het werk te krijgen en houden.
 17. Loopbaan coaching.
 18. Stress gerelateerde klachten, zowel lichamelijk als geestelijk.
 19. Managementtraining om effectief te communiceren.
 20. Life coaching om meer uit je privé en werk te halen.

Hoe verloopt een coaching traject?

We beginnen bij StartKracht altijd met een kennismakingsgesprek. Hierin kun je jouw verhaal kwijt, je situatie toelichten, wat je van het traject verwacht en wat je zou willen veranderen. Wij vinden het belangrijk dat je een klik ervaart met de coach. Jullie gaan immers een intensief traject aan van meerdere gesprekken. Voel je geen klik? Geen zorgen we hebben meerdere coaches, dus we kunnen je altijd met iemand anders matchen als je dat fijn vindt.

Naar aanleiding van dit gesprek maken we afspraken over de inhoud en hoe we het traject gaan vormgeven. Het is vaak moeilijk te voorspellen hoeveel sessies er precies nodig zijn, dit is afhankelijk van het onderwerp en de stappen die we maken in het traject zelf. 

Alles wat we bespreken tijdens deze gesprekken is vertrouwelijk. Je mag erop vertrouwen dat we nóóit zonder jouw toestemming de inhoud van deze gesprekken terugkoppelen aan je werkgever. Aan het einde van het traject evalueren we hoe jij het traject hebt ervaren en stellen we vast in hoeverre jij je gewenste resultaat hebt bereikt.

Handen
Meisje starend in de zon

Een coachgesprek

Een coach gesprek duurt gemiddeld 1 a 1,5 uur en vindt eens per twee weken plaats. Er is tijdens dit gesprek ruimte voor recente ontwikkelingen die je hebt meegemaakt, mede door wat je tijdens de voorgaande gesprekken aan nieuwe inzichten hebt gekregen en hebt geleerd. 

Er zijn verschillende vormen van coaching mogelijk. Het is het fijnste als we elkaar live kunnen ontmoeten op onze huiselijke locatie in Rijen. Is dit niet mogelijk, dan kunnen we ook kijken naar een combinatie van face-to-face gesprekken en videobellen.

Bij StartKracht hebben we ruime ervaring met coaching, van persoonlijke ontwikkelingstrajecten tot loopbaan coaching en dit voor een zeer diverse doelgroep. Denk hierbij aan zorgmedewerkers, HR professionals, managers en coördinatoren. Tijdens onze trajecten maken we gebruik van verschillende coaching technieken, inspirerende oefeningen en vakkennis om jou de beste begeleiding te bieden.

Effectiviteit van coaching

Het is wetenschappelijk bewezen dat

 • coaching het leven op verschillende vlakken (prive en werkgerelateerde) positief beïnvloed.
 • coaching bijdraagt aan vermindering van stress gerelateerde klachten.
 • mensen die een coaching traject hebben gevolgd positiever in het leven staan en meer tevreden zijn over hun werk en privéleven.
 • coaching helpt bij het verkrijgen en verbeteren van vaardigheden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan effectief communiceren, gestelde doelen bereiken en focus houden.
Succes moet je vieren

Ben de verandering die je zou willen zien in deze wereld.