HET STAP-BUDGET

Blijf jezelf ontwikkelen

man-2562325_1920

26-08-2021

Wil jij de regie nemen over je eigen loopbaan en jezelf gedurende je carrière blijven ontwikkelen? Dan hebben we goed nieuws voor je; Vanaf maart 2022 mag jij, als je boven de 18 bent en deel uitmaakt van de Nederlandse Arbeidsmarkt, het STAP-Budget aanvragen.

Wat is het STAP-Budget vraag je? Het is een budget van maximaal 1000 euro per jaar dat je  mag aanvragen om scholingsactiviteiten te bekostigen. Hier kun je vervolgens een opleiding, training of cursus mee volgen, die na goedkeuring van het UWV aan de opleider wordt betaald.

Helemaal nieuw is het niet, het STAP-Budget is een vervanging van de fiscale aftrek voor scholingsuitgaven die nu mogelijk is bij de belastingdienst. Maar gebleken is dat de mensen die het meeste baat hebben bij een bijscholing niet genoeg gebruik maakten van deze regeling. De hoop is dat de regeling via het UWV dit makkelijker maakt en sneller gekozen wordt voor bijscholing. Vooral flexwerkers en mensen die werken binnen een beroepsgroep waar minder vraag naar is kunnen zo het risico op werkloosheid verkleinen.

Het duurt dus nog even voor het programma landelijk uitrolt, tot 22 maart zijn het UWV en DUO nog druk bezig met de voorbereidingen. Om de laatste kinken uit de kabel te werken start eerst een pilot in december van dit jaar. De pilot loopt tot februari 2022 waarna de regeling voor iedereen geopend zal worden.

Je kunt dit bericht delen via: