Spoor 2
Trajecten

U bent op zoek naar een goed begeleidingstraject voor een medewerker die langdurig ziek is en waarvoor binnen de eigen organisatie waarschijnlijk geen mogelijkheden meer zijn. Bij StartKracht laten we al jaren zien dat Spoor 2 trajecten heel waardevol en succesvol zijn.

Wet Verbetering Poortwachter

Een werkgever is via de wet verbetering poortwachter verplicht om te helpen bij het zoeken van een nieuwe baan voor de werknemer. Dit kan intern gericht zijn, dit noemen we Spoor 1, of extern wat we Spoor 2 noemen. Met name bij het vinden van een nieuwe passende baan bij een andere organisatie is het essentieel een ervaren begeleider in te schakelen om mee te helpen zoeken. 

Wij beschikken over een groot netwerk en uitgebreide ervaring met beroepenoriëntatie en arbeidsbemiddeling. Wij zorgen dat werknemer en werkgever op een prettige manier samen invulling geven aan een Spoor 2 traject.

Samen aan de slag 

Bij StartKracht gaan we uitgebreid in gesprek met beide partijen. Zowel werkgever als werknemer worden uitgebreid betrokken en kunnen hun voorkeuren uitspreken. Het is aan ons om hiermee op een zo goed mogelijke wijze aan de slag te gaan. We gaan er samen voor zorgen dat de werknemer op een fijne manier een andere arbeidsplek kan vinden.

Aan het einde van een Spoor 2 traject is, van wie in staat is tot werk, meer dan de helft weer aan de slag. Door middel van detachering tijdens wachttijd proberen we bovendien voor onze opdrachtgevers geld terug te verdienen. 

Opbouw van het Spoor 2 traject

Spoor 2 trajecten bestaan uit een uitgekiende mix van tweewekelijkse, individuele coaching sessies, thuisopdrachten, digitale inspiratie / tips / tools en ondersteuning per mail en telefoon. We gebruiken hiervoor onze eigen ontwikkelde coaching methodiek. Vanuit ons geloof in de meerwaarde van werk zijn we in staat om mensen te inspireren en motiveren, ook als ze gezondheidsbeperkingen hebben. 

De inhoud van het traject wordt op maat gemaakt en houdt rekening met de richtlijnen van het UWV. De opdrachtgever ontvangt iedere 6 tot 8 weken een rapportage over de voortgang. 

Wat levert het op?

  • Begeleiding op maat, gericht op duurzame werkhervatting
  • Ondersteuning sollicitatietraject
  • Zo snel mogelijke terugkeer naar werk
  • Goede afronding tussen werknemer en werkgever
  • Onze belangrijkste zorg is het vinden van een nieuwe, passende baan

Drie Varianten van Spoor 2 trajecten

  • Basis met een doorlooptijd van 6 maanden: € 2.750,00
  • Uitgebreid met een doorlooptijd van 9 maanden: € 3.437,50
  • Compleet met een doorlooptijd van 12 maanden: € 4.125,00

Meer informatie:

Wil je meer weten over Spoor 2 Trajecten bij StartKracht BV?
Bel gerust tijdens kantooruren naar 085 – 06 09 120 of vul het contactformulier in via deze knop.