UWV
Werkfit Maken

Mag jij naar aanleiding van een gesprek met het UWV aan een traject Werkfit maken deelnemen? Dan ben je natuurlijk vooral nieuwsgierig wat dat voor jou betekent. We begrijpen dat dit spannend kan zijn en je graag meer informatie wilt. Hieronder leggen we kort uit wat een traject Werkfit maken bij StartKracht inhoudt.

Je bent  van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Hierin leren we elkaar kennen en zoomen we uitgebreider in op jouw specifieke situatie. Zo onderzoeken we samen de mogelijkheden voor jouw traject.

Waarom een traject Werkfit Maken bij StartKracht?

 • Al onze trajecten zijn maatwerk. We stemmen inhoud, duur, tempo, vorm, etcetera op jouw persoonlijke situatie en behoeften.
 • Intensieve face-to-face begeleiding door een ervaren coach, ondersteund door (online) opdrachten en testen.
 • Doordat onze coaches lokaal werken, hebben ze kennis van de regionale arbeidsmarkt en een uitgebreid netwerk.
 • StartKracht is gecertificeerd door “Blik op Werk” en “CRKBO” en coaches zijn aangesloten bij NOBCO of andere branche organisaties.

Werkfit Maken bij StartKracht 

Werkfit is een term die door het UWV wordt gebruikt om “vast te stellen” of een werkzoekende klaar is om de arbeidsmarkt te gaan betreden. Wanneer dit (nog) niet zo is, kan een traject worden aangeboden om te gaan werken aan je Werkfitheid. StartKracht voert deze trajecten al geruime tijd met veel succes en goede resultaten uit voor het UWV. Het traject Werkfit Maken bestaat formeel uit 3 thema’s:

 • Versterken van werknemersvaardigheden
  Dit wordt door StartKracht ingevuld door middel van een combinatie van individuele coaching en wanneer dit meerwaarde biedt, (groeps)workshops en een werkervarings- of arbeidstrainingsplaats. Hierdoor wordt gewerkt aan zaken zoals het (opnieuw) opbouwen van een werkritme en belastbaarheid, omgang en afstemming met collega’s, klanten en leidinggevenden, zelfstandigheid, zelfredzaamheid, etc. 
 • Verbeteren van persoonlijke effectiviteit
  Hier maken we bij StartKracht gebruik van diverse individuele en doelgerichte coachtechnieken. Al deze technieken zijn bedoeld om jou als werkzoekende bewust te maken van je huidige situatie en inzicht te geven in jouw toekomst mogelijkheden. Belemmerende gedachten en overtuigingen buigen we om naar helpende,  waardoor jij mentaal flexibeler wordt en toekomstperspectief krijgt.
 • Arbeidsmarktpositie in beeld brengen
  Doordat StartKracht o.a. werkt met werkervarings- of arbeidstrainingsplaatsen kan jij je (her)oriënteren op de mogelijkheden die er op de arbeidsmarkt zijn. Dit wordt alleen ingezet wanneer het meerwaarde biedt binnen een traject. Ook kan een beroepenoriëntatie worden ingezet, waarbij duidelijk rekening wordt gehouden met jouw (medische) mogelijkheden en persoonlijke interesses. Daarna worden deze afgezet tegen de mogelijkheden die de arbeidsmarkt te bieden heeft. We willen tenslotte graag een baan die voor een langere tijd kan worden ingevuld.

Hoe werkt het?

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek bepaal je of je het traject Werkfit Maken bij StartKracht wilt volgen. Je informeert jouw contactpersoon van het UWV hierover en deze zal het traject formeel gaan inkopen. Wij ontvangen een “opdracht voor het opstellen van een re-integratieplan” wat we vervolgens met jou doornemen en ondertekenen. Na goedkeuring van het re-integratieplan door het UWV kunnen we dan direct start met het traject.

De trajecten van StartKracht zijn intensief van aard. Elke week is er contact met je persoonlijke coach, die gedurende alle onderdelen van het traject jou begeleid, ook wanneer je gebruik maakt van een werkervarings- of  arbeidstrainingsplaats, of wanneer je bent gestart in een nieuwe functie. Natuurlijk wordt goed in de gaten gehouden wat je belastbaarheid is, en hoe we je arbeidsmogelijkheden het beste kunnen benutten. Hierin heb je zelf de regie en inbreng. Ten behoeve van de arbeidstrainings- en werkervaringsplaatsen wordt samengewerkt met werkgevers en organisaties in de regio.

Wat kan ik er dan mee? 

Het resultaat van het traject is dat je een goed beeld hebt van je arbeidsmogelijkheden, je een plan hebt hoe je invulling kunt geven aan die mogelijkheden en je goed voorbereid bent om de arbeidsmarkt weer te kunnen betreden. In de praktijk ben je vaak al gestart met (betaald) werk binnen de doorlooptijd van het traject Werkfit Maken.

Wat zijn de kosten

Een traject Werkfit Maken wordt ingekocht door het UWV. Wanneer zij van mening zijn dat dit voor jou een passend traject is, zullen zij dit financieren. Er zitten voor jou als deelnemer van het traject geen kosten aan verbonden.

Meer informatie:

Wil je meer weten over een traject Werkfit Maken bij StartKracht BV?
Bel gerust tijdens kantooruren naar 085 – 06 09 120 of vul het contactformulier in via deze knop.