Ontwikkel
advies
Je hebt een goede baan, werkt met gezellige collega’s en over het salaris heb je ook niets te klagen.
Maar tegelijkertijd weet je ook dat je nog tot je 67ste door moet werken. Zie je dat wel zitten op deze werkplek? Je wordt inmiddels ook een jaartje ouder en bent misschien niet meer in staat hetzelfde werk te verzetten dan voorheen. Is het werk dat je doet nog wel relevant over tien jaar? Tal van vragen waar je wellicht niet alleen uitkomt. Misschien wil je zelfs wel iets heel anders gaan doen, maar weet je niet hoe je dit aan kunt pakken. Via het Ontwikkeladvies kun je samen met een coach kijken naar deze vraagstukken.
Wat houdt het in?
Samen met een gecertificeerde coach van StartKracht ga je, in vier sessies van één uur kijken naar je huidige situatie. Je competenties, kwaliteiten, en vaardigheden. Ook ga je kijken naar de eisen die je stelt aan je werk, denk hierbij aan het aantal arbeidsuren, reistijd, locatie etc.
Vervolgens ga je oriënteren op de toekomst. In hoeverre passen deze eisen en je competenties nog bij je huidige functie? Sta je nog hetzelfde in het leven als toen je met je huidige baan begon? Ben je er gelukkig of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Je wordt je ook meer bewust van de persoonlijke, financiële en rechtspositionele consequenties die verbonden zijn aan het blijven in je huidige functie of het switchen naar een nieuwe werkomgeving.
Het resultaat van het traject is een helder ontwikkelplan. Welke acties wil je ondernemen richting de toekomst? Hoe ga je dit aanpakken en kun je dit zelf, of heb je professionele ondersteuning nodig om je verder te ontwikkelen of te specialiseren?
- Arbeidsmarktscan
Als aanvang van het traject vul je online een Arbeidsmarktscan in. Deze scan geeft je inzicht in jouw competenties, drijfveren en leervermogen. Ook krijg je een beter beeld van de kansrijke opties op de arbeidsmarkt en of je een match hebt met deze functies. Tijdens het eerste gesprek van je ontwikkeladvies bespreek je de resultaten van deze scan met je coach. - Persoonlijk Profiel
Tijdens de eerste fase van het ontwikkeladvies krijg je meer inzicht in jezelf, je competenties, kwaliteiten, vaardigheden, werkwaarden en voorkeuren m.b.t. je werksituatie. Dit helpt bij het in kaart brengen wat voor werkzaamheden bij je passen. Dit hoef je niet alleen te doen natuurlijk, we maken gebruik van verschillende hulpmiddelen om je hierbij te helpen. Het resultaat zal een persoonsprofiel zijn wat een goede beschrijving geeft van wie je bent, wat je wilt en wat bij je past. - Toekomstoriëntatie
In deze fase gaan we kijken wat voor beroepen bij jou passen en wat hiervoor nodig is om aan de slag te gaan. Misschien heb je scholing nodig of kun je een tijdje meelopen bij een ander bedrijf of in een andere functie. We gaan samen kijken hoe jij een goede kandidaat voor een functie kan worden. Ook kan blijken dat je op de goede plek zit, maar op dit moment minder werkvreugde ervaart. Dan gaan we kijken wat je kunt doen om hierin verbetering te brengen. - Ontwikkelplan
Je weet nu welke richting op de arbeidsmarkt bij je past en wat nodig is om hier invulling aan te geven. Daarom gaan we in deze fase een ontwikkelplan opstellen met concrete actiepunten. Welke stappen ga je op de korte en lange termijn zetten om te werken aan je duurzame inzetbaarheid en wendbaarheid. Ook beschrijf je wie en wat je nodig hebt om hier invulling aan te geven.
- Je beschrijft welke acties je onderneemt op de korte en lange termijn om voorbereid te zijn op de toekomst.
- Je beschrijft wanneer en hoe een actie kan worden ondernomen.
- Je beschrijft mogelijkheden om persoonlijke ontwikkelvraagstukken en huidige beperkingen in bijvoorbeeld energieniveau, financiële sfeer, de persoonlijke of gezinssfeer, leren en taalvaardigheid aan te pakken.
- Indien van toepassing beschrijf je suggesties voor het inzetten van andere experts om bovenstaande belemmeringen te verhelpen.
Daarna is het tijd om je ontwikkelplan tot uitvoer te brengen. Je start met de uitvoering van jouw actiepunten.
Doorlooptijd
Het ontwikkeladvies traject kent een doorlooptijd van ongeveer 8 weken vanaf het moment van inschrijving en kent 4 g espreks-momenten van 60 tot 90 minuten per keer.
Wat levert het op?
- Inzicht in de mogelijkheden voor jouw toekomst
- Een helder ontwikkelplan met actiepunten
- Inzicht om regie te nemen op je loopbaan tot aan je pensioen
Wat zijn de kosten
De kosten van een Ontwikkeladviestraject is € 700,00. In het verleden zijn er subsidies geweest vanuit NL Leert Door voor deze trajecten, maar hiervan zijn de budgetten helaas op. Wellicht dat in de toekomst deze weer beschikbaar komen, dan zullen wij u hierover op deze website informeren.